Новини

Що потрібно спробувати в Барселоні

Хамон всьому голова

Хамон – це сиров’ялений свинячий окіст. У нього багато «побратимів» на європейському континенті – італійське Прошутто, хорватський та чорногорський Пршут. Останні, треба зауважити, ніжніше, а ось хамон – для любителів більш жорсткого в’яленого м’яса з яскраво-вираженим смаком.

У хамона, як і багатьох таких, дуже-місцевих південних продуктів, існує 1000 нюансів. Наприклад, справжній хамон – це саме задня свиняча нога, передняя- це вже зовсім інший продукт (paleta). Різновидів хамона не менш, ніж провінцій в Іспанії, відрізняється він не тільки породою свинок, а й способом приготування. Найпопулярніші види хамона – Serano і Iberico (самий «смак», робиться з свиней рідкісної, чорної породи).

Де в Барселоні купити хамон

Практично скрізь, але особливо смачний він на ринку Бокерія (святая святих всіх шанувальників іспанської кухні і продуктів), який знаходиться в самому центрі міста на бульварі Рамбла або, в розташованому навпроти нього, закладі Jamon Experience – магазинчику з великим виборів різних сортів шинки. Тут же, можна продегустувати його, запивши іспанським вином, а на другому поверсі – цілий ресторанчик, в якому всі страви містять в більшій чи меншій мірі хамон.

Середня вартість хамона в Барселоні – від 20 євро за кілограм.

Такі різні – Тапас

Що ми тільки не чули і не читали про улюблені іспанцями Тапас. Вирушаючи в Барселону, були впевнені, що це такі ситні бутербродики з різного роду наповненням, на зразок італійських брускет. Не тут то було. Тапас, в розумінні іспанців і іспанських ресторанів – це будь-яка закуска.

что попробовать в барселоне тапас

Кілька різновидів тапас

Тобто, звернувшись для порівняння до українського столу святкового столу, вареники, борщ з пампушками, сало, голубці, холодець – це все могло б спокійно потрапляти під визначення тапас.  Загалом, різноманіття тапас безмежно, є цілі ресторани, в яких меню повністю складається з Тапас, вони так і називаються – Tapas bar.

Де в Барселоні скоштувати Тапас:

Тапас-барів, особливо в центрі міста, дуже багато, але можна виділити Los Toreros, Ciudad Condal (гордо носить звання кращого тапас-бару за версією Tripadvisor), Quimet y Quimet (один з найстаріших і улюблених саме місцевими, барів). А взагалі, є просте правило – чим більше в закладі іспанців і чим воно менше вилизано для туристів – тим тут будуть смачніше тапас.

Середня вартість тапас в Барселоні – від 6 до 12 євро

Свіжовичавлені соки на ринку Бокерія

Пластикові, занурені в лід склянки, з соками самих різних кольорів, відразу кинуться вам в очі, коли ви потрапите на центральний ринок Барселони – Бокерію.

что попробовать в барселоне бокерия

Соки і свіжі фрукти на прилавку в Бокерії

Смаків стільки, що, мабуть, вони не піддаються підрахунку – ківі-банан, малина-манго, ківі-полуниця, лохина-кокос-диня … вибрати сік – ціле випробування, тим більше, що коштують вони порівняно не дорого (стаканчик – 1 1,5 євро), тому, кількість стаканчиків обмежується тільки кількістю вільних рук, наявних у вашій компанії . Всі соки – найсвіжіші, в який би час року ви не приїхали, навіть якщо це передріздвяний тиждень.

Склянок з соками, заготовлених продавцями, величезна кількість, просто гори, і мимоволі замислюєшся, куди ж вони дівають то, що не продадуть, але – до кінця роботи Бокерії (16:00), на прилавках залишаються 2-3 одиноких стаканчика, а все інше розлітається по вулицях і на пляжі спекотного міста.

Вартість соку на ринку Бокерія – 1,5 євро

Чоризо – для тих, хто полюбляє гостріше

Ще одна іспанська м’ясна зірка Чоризо – сиров’ялена гостра ковбаска, гірлянди якої розвішані по Бокерії і інших ринків. Чоризо може бути різного розміру, але, як правило, вона завжди тонка і, зрозуміло, дуже гостра – виробники від душі додають в неї паприку, а деякі і зовсім – перець чилі.

что попробовать в барселоне чоризо

Чоризо

Де купити Чоризо в Барселоні:
Найперше місце, де варто дивитися – Бокерія + м’ясні лавки: La Grajа, La Compana + звичайні продуктові супермаркети.

Вартість чоризо в Барселоні – в залежності від розміру, від 2,5 до 8 євро за штуку.

Десерти в кондитерських готичного кварталу і в районі Саррія

Іспанські десерти, не такі культові, як італійські або австрійські, але безперечно, заслуговують на увагу: Натільяс, Флан, Крему-Каталана – запам’ятайте ці назви, вони принесуть вам багато задоволення. Крім традиційних іспанських десертів, в кондитерських Барселони можна спробувати і класичні Чізкейк, Тірамісу, Панакота, лимонні і шоколадні торти і, навіть, щось схоже на наш сметанник.

что попробовать в испании десерты

Іспанський флан

Де в Барселоні кращі кондитерські:
В районі Саррія – заклад Foix de Sarria, а ще, царство шоколаду – ресторан La Pallaresa, пекарня Mistral, кондитерська Escriba.

Середня вартість одного десерту в Барселоні – від 3,5 до 7 євро.

Сангрія — смак Барселони

Сангрія – мікс вина, льоду, фруктів, ягід і прянощів. Якби Барселону можна було спробувати на смак, то це був би саме смак Сангрії. Віддалено нагадує охолоджений глінтвейн, тільки Сангрія не така пряна – в ній все в міру, в тому числі і кількість алкоголю, тому пити цей напій можна часто і в досить великих кількостях, що й роблять місцеві і туристи теплими барселонськими вечорами. До речі, коштує Сангрія істотно дешевше інших алкогольних напоїв – близько 4 євро за келих.

что попробовать в барселоне сангрия

Сангрія

Де в Барселоні найкраща Сангрія:
Якщо чесно, то всюди. Іспанці, схоже, на генному рівні наділені любов’ю до Сангрії і здатністю її приготувати. У будь-яких ресторанах, де вона заявлена ​​в меню (а це практично всі ресторани Барселони), подадуть в кращому вигляді.

Наші рекомендації:

La Fonda – дуже затишний ресторан з великими порціями, розташований між Рамбла і Готичним кварталом. Місце популярне, тому доведеться чекати. Але воно того варте – і кухня, і напої тут що треба.

Сasa Guinard на ринку Бокерія. Сангрія тут прекрасна, а ось обідати або вечеряти в цьому місці не рекомендуємо – порції дуже маленькі і дорогі.

Ресторан Karma на Королівській площі. Сангрію тут роблять трохи міцніше, ніж в інших місцях, з двох келихів починає ставати весело!

Середня вартість келиха Сангрії в Барселоні – як писали вище, 3,5-4 євро. Вона може продаватися і графінами по 0,5-1 л. Вартість одного літра Сангрії, в середньому, близько 16 євро.

Паелья

Візитна картка іспанської кухні. Паелья – це страва з рису і морепродуктів, яке готується на вині і рибному бульйоні, тому що це прибережне місто, а значить морепродукти тут завжди свіжі, щойно виловлені з моря і Паелья з ними буде особливо смачною.

Готуйтеся, що будь-яку Паелью потрібно буде чекати хвилин 30-40 з моменту замовлення, а ще, майте на увазі, що маленьких порцій цієї страви не буває – воно подається в спеціальній пательні, яка розрахована на двох.

что попробовать в барселоне паэлья

Паелья з морепродуктами

Де спробувати Паелью в Барселоні:
Паелья в ресторані Karma на Королівській площі, La Gavina (поруч з Музеєм історії Каталонії), Ultramarinos (на бульварі Рамбла), Aqua (на набережній, недалеко від площі Чарльза Дарвіна) і Merendero de la Mari, поруч з Музеєм історії Каталонії.

Висновок

Кухня Іспанії далеко не дієтична, вона немов створена для свята, а у свята прийнято ні в чому собі не відмовляти, але тут цінується якість продуктів і педантично дотримуються всі правила приготування, тому все дуже смачно, дуже яскраво і хочеться ще і ще, навіть коли немає сил піднятися з-за столу. А ще, кожен прийом їжі в Іспанії – це, в першу чергу, атмосфера, створити яку, іспанці вміють, як ніхто інший.

Насолоджуйтесь Барселоною і різноманіттям її смаків, смачного!

Please follow and like us:

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


×